Logo Xmotion

 


Huttentocht Oostenrijk

 

 

Leeftijd /

data

 

18+ :

 

 

Groepgrootte:

 

6 -12 Deelnemers

 

Locatie: Oostenrijk
   

Ga jij met ons mee naar de hoogste toppen van Oostenrijk? Wij zullen slapen in prachtig gelegen hutten op grote hoogtes. 
De gletsjers die wij tegen komen liggen er waarschijnlijk niet lang meer, de opwarming van de aarde is hiervan de oorzaak. 
Wij gaan er van genieten zolang het nog kan! Bereid je voor op een onvergetelijke en sportieve vakantie met: fantastische uitzichten, moeilijke momenten, kameraadschap en gezelligheid.

Voorbespreking

Voor deze reis wordt een voorbespreking op 17 Juni georganiseerd. 

Het bijwonen van de voorbespreking is voor nieuwe deelnemers verplicht. Voor deelnemers die vaker zijn mee gegaan wordt deze van harte aanbevolen.

 • Omschrijving
 • Details
 • Verblijf
 • Niveau, Begeleiding
 • Infobijeenkomst
 • Boekingsinfo
 • Betaling
 • Filmpje 12-18 jr.


Activiteiten
Deze bergsportvakantie bestaat uit een Huttentrektocht.(dagwandelingen hoog in de bergen van hut naar hut, waarbij we onze eigen bagage dragen,)

Voorts optioneel de elementen:

- Sportklimmen (met touwen en klimgordels een bergwand beklimmen waarin al haken zijn bevestigd).
- Klettersteig (een rotswand beklimmen, waar de route al met haken, staaldraad en beugels toegankelijk is gemaakt).
- Topbeklimming(en) sommigen boven de 3000 meter

De hutten die we aandoen liggen vaak boven de 2000 meter en liggen uren lopen (soms wat licht klimmen) uitelkaar.

Locatie
Dit jaar gaat de reis naar het gebied van de Hoch Schober in Oostenrijk. De Wienerhöhenweg is de route die afgelegd gaat worden met eventueel variaties.

Reizigers die al meerdere malen zijn mee geweest, zal een aantal hutten bekend voorkomen. Een aantal zijn weer nieuw.

Tijdens deze week lopen we over hoge bergpaden en soms bergpassen. We dragen onze eigen rugzak met kleding en benodigdheden voor de week en vaak wat materiaal voor algemeen gebruik zoals eventueel een touw. Ontbijten en avondeten doen we in berghutten waar we ook slapen . Lunch eten we in de hut of hebben we bij ons. We zullen ook een paar topjes beklimmen. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

De route wordt soms ter plekke aangepast afhankelijk van o.a. weerscondities, toestand van de route of de conditie van de deelnemers.

Vervoer
Nachtpendel vanuit Rotterdam naar Oostenrijk en eventueel een kleine Oostenrijkse transferbus naar ons aankomst en vertrekpunt.
Opstappunt: diverse in nederland.

Mee te nemen materiaal
Bergschoenen, bergrugzak, drinkfles, regenkleding. Een uitgebreide lijst met meer nuttige zaken vindt je in de informatie die je toegezonden wordt.
Klimgordel, helm en klettersteigset wordt door Xmotion geleverd en hoef je niet zelf te verzorgen.

Voorbespreking
voorbespreking van 17 Juni. Het bijwonen van de voorbespreking is voor nieuwe deelnemers verplicht.

Groepsgrootte
6 - 12 á 13 deelnemers

Begeleiding
3 (1 begeleider op 2 á 3 deelnemers).

Onze begeleiders hebben allen bergervaring, zoals het maken van tourtochten, beklimmingen en expedities. Ook zijn zij gewend om te gaan met de doelgroep van Xmotion/ AutiTravel.
Voor meer risicovolle onderdelen zoals een "tokkel" of gletscher passage, maken we gebruik van gediplomeerde Oostenrijkse berggidsen.

 

 

Reis: A
Vertrek 11-08-2017
Terugkomst 20-08-2017
Beschikbaarheid beschikbaar
Reissom * incl. reisverzekering en calamiteitenfonds € 1.480,00
Annuleringsverzekering € 96,36
1 -persoonskamertoeslag n.v.t.

 

Overige Informatie:

Aantal reizigers: Maximaal 12
Aantal begeleiders: Maximaal 3
Reisdocumenten: Geldig paspoort/Eur. Identiteitskaart

Conditie
Voor deze reis is het nodig dat je een redelijke conditie hebt. Je kunt met een rugzak van 10 kilo 5 uur lopen op een dag over een bergpad. Twijfel je of je dit wel aankunt neem dan eerst contact op met de coördinator van de reis.


Aangezien deze vakantie georganiseerd wordt in samenwerking met AutiTravel zijn er een aantal zaken veranderd.

- AutiTravel is onderdeel van Stichting Het Buitenhof en deze stichting is aangesloten bij de onderstaande organisaties. Deze reis valt dan ook onder de voorwaarden van betreffende organisaties:
- De reis valt binnen de de garantieregeling van Stichting Garantiefonds Reisgelden.
- Op deze reis zijn de ANVR consumentenvoorwaarden van toepassing.
- De reis valt onder het keurmerk van de Nederlandse Branchevereniging voor Aangepaste vakanties (NBAV).
- Na ontvangst van de factuur dient een aanbetaling te worden gedaan: 15% van de reissom + evt. annuleringsverzekering. Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken voor vertrek te zijn ontvangen.
- Cliënten van Autitravel die ook op deze reis kunnen inschrijven hebben als diagnose; Autisme ( hoog niveau) Zij hebben zich voor een autivakantie opgegeven. In geval van ADHD of ADD van cliënten van Stichting Xmotion willen we graag de specifieke uitingen van hun stoornis bespreken om een passende plaatsing voor iedereen in een leuke vakantie te realiseren.

- Reis-bagage en ongevalen verzekering is inbegrepen.
- De reissom is exclusief € 2,50 SGR
- Het inschrijfformulier van Xmotion is aangepast aan dat van AutiTravel

Voorbespreking Kennismaking
De aard van deze vakantie brengt met zich mee, dat er een voorbespreking gehouden wordt, waar informatie gegeven wordt over de tocht en de mee te nemen materialen. Ook kan er kennis gemaakt worden met de begeleiding en andere deelnemers. Voor deelnemers die nog nooit een huttentocht hebben gedaan is bijwonen verplicht.

Download hier het Inschrijfformulier.


De eerste nacht brengen we door in de nachtbus die ons in Oostenrijk afzet. Met taxibusjes gaan we de tweede dag verder naar het uitgangspunt van de looptocht. De tweede dag van je reis, de eerste loopdag, lopen we niet ver, dit om ons lichaam te laten acclimatiseren.

We overnachten in berghutten die meestal boven de 2000 meter liggen. In een enkele hut is geen douche, wel kan je je altijd wassen. We slapen op een lager. Dat zijn een rij matrassen naast elkaar in een grote kamer. Onze groep slaapt bij elkaar. Soms zijn er andere wandelaars of bergbeklimmers die de ruimte met ons delen.

s'Ochtends is er een ontbijt, dat varieert tussen een uitgebreid ontbijt buffet met koffie en thee tot ( vaak bij hoge hutten) een ontbijt met een paar sneetjes brood en wat beleg.

Met lunchtijd zijn we , of al bij de volgende hut, of we hebben lunchpakketjes mee zodat we s' middags de tocht weer met nieuwe energie kunnen voortzetten.

We arriveren niet laat in de middag bij de volgende hut, om tegenvallers qua tijd in de tocht op te kunnen vangen. Ook kan het weer aan het eind van de middag omslaan.

De volgorde van hutten waar we verblijven heeft wel een voorkeursplanning.Hiervan kan afgeweken worden als de weersomstandigheden of condities van het pad daar om vragen.

Enige flexibiliteit van jouw kant is voor deze reis dus zeker gewenst. We zijn samen op weg in de natuur en passen ons aan aan de omstandigheden.

Niveau/begeleiding

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers met autisme, ADHD of ADD van 18 jaar en ouder, met een hoog niveau.

Wat betekenen de niveaus?:

18 jaar en ouder    Hoog niveau    Gemiddeld niveau  
Woonsituatie
Je woont zelfstandig of met (ambulante) begeleiding   Je hebt dagelijks begeleiding bij het wonen
ADL   Volledig zelfstandig   Je bent zelfstandig in ADL of hebt eventueel verbale aansturing nodig.
 Spraak/taal   Je kunt verbaal communiceren    Je kunt verbaal communiceren
 Activiteiten   Je kunt meedenken over het programma en meewerken aan corvee    Je kunt meedenken over het programma en meewerken aan corvee
 Groep   Je kunt functioneren in een groep en je bent (deels) in staat om 
jezelf te vermaken 
  Je kunt functioneren in een groep 
 Begeleiding   1 begeleider op 3 of meer deelnemers    1 begeleider op 2 deelnemers

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er op deze vakantie 1 begeleider mee per 3 deelnemers en worden alle activiteiten begeleid door ervaren instructeurs ter plaatse

Begeleiding

De begeleiding bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die doorgaans door hun opleiding, werk of ervaring in de privésituatie goed bekend zijn met autisme. Zij weten vanuit de praktijk hoe belangrijk betrouwbaarheid en structuur zijn.  

Waar zorgen zij voor?

 • In overleg met de deelnemers maken zij een dagplanning.
 • Structuur en duidelijkheid door op vaste momenten het programma te bespreken.
 • Dagelijks een vast moment om 1 op 1 de dag door te nemen (indien gewenst).
 • Persoonlijke opvang: zorgen voor een goede sfeer en het voorkomen/oplossen van problemen.
 • Praktische opvang: medicijn-, zakgeld- en paspoortbeheer (indien gewenst).

Wij hanteren een uitgebreid selectie- en screeningsbeleid van vrijwilligers. Daarnaast bieden wij verschillende trainingen aan. Zo bereiden wij onze vrijwilligers maximaal voor om jou zo goed mogelijk te begeleiden. 

Aantal begeleiders per vakantie 

Op de website en in de brochure staat per vakantie aangegeven hoeveel begeleiders er met een vakantie mee gaan. 

 • Vakanties voor jongeren 13-17 jaar: Gemiddeld niveau 1 op 1 begeleiding, Hoog niveau 1 begeleider per 2 á 3 deelnemers. 
 • Vakanties voor volwassenen (vanaf 18 jaar): Gemiddeld niveau 1 begeleider op 2 deelnemers, Hoog niveau 1 begeleider op 3 of meer deelnemers.

Bij de vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. 

VOG 

Alle begeleiders moeten een Verklaring omtrent Gedrag kunnen overleggen. 

Trainingsdag vrijwilligers 

Ieder jaar organiseren wij voor onze vrijwilligers  een trainingsdag. Tijdens deze trainingsdag  worden begeleiders en coördinatoren  zo goed mogelijk voorbereid  door hun te trainen op verschillende aspecten: het organiseren van de vakantie zelf, de samenwerking in een team en het begeleiden van reizigers op het gebied van autisme, medicijn beheer en financiële zaken. Zo gaan onze vrijwilligers uitstekend voorbereid op reis!

Activiteiten 

Als deelnemer stel je samen met het team begeleiders het programma op. Uiteraard zal het team activiteiten voorstellen en zijn zij ondersteunend aanwezig. Sommige activiteiten zullen groepsactiviteiten zijn, maar het zal ook regelmatig voorkomen dat er meerdere groepjes gevormd worden die ieder hun eigen activiteit doen.Kennismaking

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst. Hier kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers. De coördinator van jouw reis geeft je alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je ook een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je wel al eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator, dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst.

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 17 juni 2017 in Gouda. Een aantal vakanties valt voor deze datum of is te dicht op deze datum. Dan is de kennismakingsbijeenkomst op een andere datum.  In de brochure en op de website staat per vakantie aangegeven wanneer de kennismakingsbijeenkomst is. 

 

 

Reispapieren

Afhankelijk van de soort vakantie die je geboekt hebt, ontvangt je ca 2 weken tot 10 dagen voor vertrek je reispapieren. Je reispapieren bestaan uit

 • Opstapschema (indien van toepassing)

 • Deelnemerslijst met het verblijfsadres en bijbehorend(e) telefoonnummer(s) tijdens de vakantie

 • Verblijfsadres/informatie voor de achterblijvers

 • Inpakadvies

 • Kennismakingsbrief van de begeleiding

 • Regels/afspraken/programma (indien van toepassing)

 • Laatste Vragen Formulier: dit formulier graag uiterlijk 10 dagen voor vertrek online invullen en versturen. Dit moeten wij namelijk doorsturen naar het begeleidingsteam.

 • Een Xmotion/AutiTravel vakantie is een bijzondere vakantie voor bijzondere mensen. Daarom hanteren wij een aantal eigen huisregels.

  INBEGREPEN in de reissom bij alle reizen:

  • Alle overnachtingen en maaltijden(m.u.v. lunches op vakantie naar Millingen aan de Rijn, ontbijt ochtend van terugkomst in Nederland van de wintersport en huttentocht)
  • Alle consumpties in de accommodatie voor zover beschreven• Vervoer van de opstapplaats naar de bestemming v.v. (in het geval van vakantie naar het buitenland)
  • Kosten voor Reisbegeleiding
  • Excursiegeld voor uitstapjes en activiteiten voor zover beschreven
  • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering “Comfort” van Europeesche Verzekeringen
  • Bijdrage Calamiteitenfonds

  NIET INBEGREPEN in de reissom:

  • Persoonlijke uitgaven
  • Extra consumpties en uitstapjes
  • Annuleringsverzekering

  Een Xmotion/AutiTravel vakantie is een bijzondere vakantie voor bijzondere mensen. Daarom hanteren wij een aantal eigen huisregels.

  1. Voorwaarden voor deelname aan een Xmotion/AutiTravel vakantie

  1a Deelname

  In een aantal gevallen is het noodzakelijk dat de deelnemer toestemming heeft van zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger (ouders of begeleiders). De deelnemer machtigt Xmotion/AutiTravel automatisch om zo nodig informatie in te winnen bij derden (begeleiders, etc.)

  1b Uitsluitingen

  Indien daar aanleiding toe is behoudt Xmotion/AutiTravel zich het recht voor deelnemers niet te laten vertrekken of vervroegd naar huis te doen afreizen. Redenen kunnen zijn:

   • herhaald voorkomen van niet corrigeerbaar gedrag of psychoses, of onaangepast gedrag waardoor vakantieplezier van andere deelnemers vermindert of verdwijnt;
   • gedrag waardoor contacten met politie en justitie onvermijdelijk zijn;
   • onvolledige informatie op het Aanmeldingsformulier over gezondheid, beperking en medische begeleiding;
   • niet hebben voldaan van de financiële verplichtingen behorend bij de geboekte reis;
   • niet beschikken over de juiste grensdocumenten

  Wanneer Xmotion/AutiTravel genoodzaakt is een deelnemer voortijdig naar huis te sturen, is zij ook genoodzaakt extra gemaakte kosten voor vervoer en begeleiding naar huis, aan de deelnemer of zijn wettelijk vertegenwoordiger door te belasten.

  1c Herroepingsrecht

  Wij attenderen je erop dat je bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat. Je hebt na boeking geen herroepingsrecht.

  1d Reiskeuze

  De deelnemer (of zijn ouders/begeleiders) is verplicht bij de reiskeuze een goede afweging te maken of de reis wel past bij het lichamelijk, verstandelijk en/of psychisch vermogen van de deelnemer. Als daar bij Xmotion/AutiTravel gerede twijfel over bestaat, behoudt zij zich het recht voor om in overleg met de deelnemer en ouders/begeleiders de reiskeuze te wijzigen of de deelnemer niet toe te laten op een reis.

  2. Aanmeldingsprocedure

  2a Boeking

  Een reis kan uitsluitend geboekt worden door het insturen (of invullen op onze website) van het officiële aanmeldingsformulier van Xmotion/AutiTravel. Er kan telefonisch of per mail een voorlopige boeking (optie)gemaakt worden. Pas na ontvangst van het aanmeldingsformulier wordt bekeken of de boeking bevestigd kan worden, afhankelijk van beschikbaarheid en geschiktheid van de reis. Indien aan beide voorwaarden is voldaan, wordt de aanmelding (of optie) omgezet in een definitieve boeking.Let op: Het kan voorkomen dat de coördinator van de vakantie naar aanleiding van de vragenlijst nog vragen heeft over de deelnemer. In dat geval neemt de coördinator contact op met de (ouders/verzorgers van de) deelnemer om een afspraak voor een huisbezoek te maken. Indien de coördinator naar aanleiding van de aanvullende informatie twijfels heeft over de deelname van de desbetreffende deelnemer aan de vakantie, dan wordt dit met AutiTravel en (ouders/verzorgers van) de deelnemer besproken. Gaat Xmotion/AutiTravel naar aanleiding hiervan over tot het annuleren van de vakantie voor de betreffende deelnemer, dan komen de kosten daarvan voor rekening van AutiTravel. Daarnaast zal de deelnemer natuurlijk een bericht met argumentatie voor de annulering door Xmotion/AutiTravel ontvangen. Overigens willen wij u erop wijzen dat dit slechts in enkele uitzonderlijke gevallen voorkomt.

  2b Bevestiging en Betaling

  Binnen 2 weken na de definitieve boeking ontvangt de deelnemer het volgende:

  • Schriftelijke bevestiging cq. factuur van de reservering
  • Na ontvangst van de factuur dient een aanbetaling te worden gedaan: 15% van de reissom + reserveringskosten + eventuele annuleringsverzekering. Dit bedrag dient binnen 14 dagen na ontvangst van de bevestiging door AutiTravel te zijn ontvangen;
  • Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken vóór vertrek door AutiTravel ontvangen te zijn.

  2c Wet Toelating zorginstelling (WtZi)

  Onze vakanties worden mede georganiseerd door AutiTravel, onderdeel van Stichting Het Buitenhof. Deze stichting heeft een WtZi-beschikking: hiermee mogen zij Begeleiding, Persoonlijke Zorg en Kortdurend Verblijf leveren voor de indicaties die zijn afgegeven vanuit WMO of WLZ. Indien je (een deel van de reissom wilt betalen vanuit PGB of ZIN, kijk dan voor meer informatie op de website www.autitravel.nl onder het tabblad “reizigers/ hoe boek je een vakantie”.

  2d Reisdocumenten

  Voor de vakanties geldt dat een paspoort of Europese identiteitskaart volstaat. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.

  2e Reisbescheiden

  De deelnemer ontvangt via de mail een maand voor vertrek het "laatste vragen formulier”. Hier kan hij/zij de meest actuele informatie op vermelden welke voor een goede begeleiding van belang zijn. Circa 10 dagen voor vertrek ontvangt de deelnemer: reisbescheiden, deelnemerslijst/ aankomst- en vertrektijden(verschilt per reis), pakadvieslijst, verblijfsadressen en telefoonnummers.

  3. Verzekeringen

  3a Reis-, Bagage- en ongevallenverzekering

  In de prijs van de vakanties is deze verzekering inbegrepen.Wij hebben speciale afspraken met Europeesche Verzekeringen gemaakt, die aansluiten op onze bijzondere doelgroep. Wij zijn verzekerd conform pakket “Comfort”. De risicovolle sporten zijn inclusief. Voor meer info: https://www.europeesche.nl/sites/default/files/downloads/014-01_11-14_avw_doorlopende_verzekering_voor_reizen.pdf

  3b Annuleringsverzekering

  De deelnemer kan bij boeking aangeven of hij een annuleringsverzekering wenst af te sluiten. Het annuleren van een reis kan alleen schriftelijk en ter attentie van Xmotion/AutiTravel. (Een vakantie kan NIET via de coördinator van de betreffende vakantie geannuleerd worden). Na ontvangst van de schriftelijke bevestiging wordt de reis geannuleerd. De kosten die wij hiervoor in rekening brengen zijn conform de ANVR Consumentenvoorwaaden. Dit betekent dus voor de deelnemers dat er kosten verbonden zijn aan de annulering. 
  Per 1 april zijn de ANVR reisvoorwaarden gewijzigd: de ANVR laat het aan de reisorganisator over om aanuleringsvoorwaarden te bepalen. Dat betekent dat wij die voorwaarden letterlijk moeten benoemen:

  ·         * bij annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;

  ·        *  bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;

  ·         * bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;

  ·        *  bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;

  ·         * bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;

  ·        *  bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;

  ·         * bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom

  4. Reserveringskosten

  Wij berekenen per boeking € 20,00 reserveringskosten.

  5. Dossier

  Xmotion/AutiTravel maakt gebruik van een boekingssysteem waarin wij de contactgegevens van onze deelnemers bijhouden. Tevens houden wij in dit systeem bij welke vakanties een deelnemer geboekt heeft en hoe deze vakanties verlopen zijn. De coördinator van de vakantie koppelt na afloop van de vakantie aan u en Xmotion/AutiTravel terug hoe de vakantie verlopen is. Deze informatie gebruikt Xmotion/AutiTravel om de deelnemer in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn en een goed advies te kunnen geven ten aanzien van onze vakanties. Door bij ons een vakantie te boeken, stemt de deelnemer ermee in dat wij dit dossier bijhouden.

  6. Begeleiding

  Per vakantie staat aangegeven welke begeleiding een deelnemer kan verwachten. De begeleiding varieert van 1 op 1 à 2 tot 1 begeleider op 3 deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het niveau van de deelnemers zal het aantal begeleiders bepaald worden.Daarnaast is per vakantie 1 coördinator aanwezig.Voorafgaand aan de vakantie zal de coördinator indien nodig contact met (de thuissituatie van) de deelnemer hebben.De vrijwilligers die de vakanties begeleiden, zijn allen enthousiaste vrijwilligers die vaak door hun opleiding,werk of ervaring in de privésituatie goed bekend zijn met autisme. Daarnaast hanteren wij een uitgebreid selectie- en screeningsbeleid van vrijwilligers.Alle begeleiders dienen een Verklaring Omtrent Gedrag in te leveren. Tevens ontvangen de vrijwilligers verschillende trainingen.

  7. Definitieve doorgang

  Per reis wordt een minimaal en maximaal aantal deelnemers vermeld. Indien minder deelnemers hebben geboekt dan dat wordt vermeld, behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren en de deelnemers een alternatief aan te bieden. Indien dit het geval is ontvangt de deelnemers hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek bericht.

  8. Kwaliteitsbeheer

  Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om onze reizen tot volle tevredenheid uit te voeren. Indien de deelnemers tijdens de reis een onvolkomenheid constateert,meldt hij zijn klacht direct bij de begeleiding, zodat men tijdig of direct een oplossing kan bieden. Als de klacht door de begeleider niet naar tevredenheid wordt opgelost, verzoeken wij de deelnemers direct contact op te nemen met ons noodnummer. Wij staan 24 uur per dag voor onze deelnemers klaar! Mocht de klacht noch door onze begeleider noch middels ons noodnummer naar wens zijn opgelost, dient de deelnemer samen met de begeleider een officieel klachtenformulier in te vullen, welke binnen één maand na terugkomst van de vakantie ingediend kan worden.Een klacht die niet tijdig wordt ingediend, kan niet in behandeling worden genomen, zie artikel 20, lid 2 van de ANVR_Reisvoorwaarden

  Wat je nog meer moet weten

  Diëten

  Diëten kunnen bij Xmotion/AutiTravel opgegeven worden. Hier zal op de plaats van bestemming zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden.Wij kunnen het dieet echter niet garanderen. Eventuele meerkosten voor het aangevraagde dieet worden aan je doorberekend.

  1-persoonskamer

  Een deelnemer heeft alleen recht op een 1-persoonskamer indien hij/zij deze boekt en de toeslag hiervoor betaalt. In alle andere gevallen deelt hij/zij een kamer met één of meer reiziger(s).

  Twee- of meerpersoonskamer

  Het kan voorkomen dat een deelnemer, samen met een medereiziger, slaapt in een lits-jumeaux. Dit is één bed met aparte matrassen en dekens, maar wel in één ombouw.

  Reissom

  De gepubliceerde reissom is gebaseerd op de prijzen, heffingen en belastingen zoals deze bij de reisorganisator bekend waren ten tijde van publicatie en onder voorbehoud van kennelijke fouten en vergissingen.

  INBEGREPEN in de reissom bij alle reizen:

  • Alle overnachtingen en maaltijden 
  • Alle consumpties in de accommodatie ( Tijdens huttentochten consumptie bij de maaltijden en aangegeven eventuele extra consumpties)
  • Vervoer van de opstapplaats naar de bestemming v.v. (in het geval van vakantie naar het buitenland)
  • Kosten voor Reisbegeleiding
  • Excursiegeld voor uitstapjes en activiteiten
  • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering“Comfort” van Europeesche Verzekeringen
  • Bijdrage Calamiteitenfonds

  NIET INBEGREPEN in de reissom:

  • Persoonlijke uitgaven
  • Extra consumpties en uitstapjes
  • Annuleringsverzekering

  Vervoerskosten

  De brandstofprijzen zijn de laatste jaren sterk in beweging. De prijzen in deze brochure zijn gebaseerd op de situatie per 15 november 2015. Door de schommeling in deze brandstofprijzen is AutiTravel genoodzaakt enig voorbehoud te maken voor de in deze brochure vermelde prijzen.Indien brandstofprijzen in de loop van 2016 excessief gaan stijgen zien wij ons genoodzaakt het prijsverschil aan je door te belasten conform ANVR Reisvoorwaarden artikel 8.

  Wijzigingskosten.

  Het kan voorkomen dat je een wijziging wilt aan brengen in je reservering, bijvoorbeeld van opstapplaats, vertrekdatum of naam. In deze gevallen berekenen wij € 27,00 administratiekosten, naast de eventuele kosten die worden berekend conform ANVR-reisvoorwaarden of in rekening worden gebracht door onze leverancier. 

  ANVR, SGR, Calamiteitenfonds, NBAV

  Onze vakanties worden mede georganiseerd door AutiTravel, onderdeel van Stichting Het Buitenhof. Stichting Het Buitenhof is aangesloten bij: 
  * De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen; ANVR. Dat betekent dat elke reis die wij hebben georganiseerd met AutiTravel valt onder de ANVR-Reisvoorwaarden. Alle informatie m.b.t. deze voorwaarden kun je lezen op www.anvr.nl of zijn op aanvraag beschikbaar
  * Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle vakanties die wij hebben georganiseerd met AutiTravel vallen binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat je als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: 
  - (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; 
  - De noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren;
  Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. 
  * Stichting Garantiefonds Reisgelden; SGR. Alle reizen welke gepubliceerd staan in deze brochure vallen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. 
  * Nederlandse Branchevereniging voor Aangepaste Vakanties; NBAV. Leden van de NBAV worden getoetst aan de keurmerkcriteria kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

   AutiTravel werkt samen in de organisatie van de kampen met Xmotion. Autitravel regelt de financieele afhandeling met klanten en leveranciers namens Stichting X

  PDF Inschrijfformulier Xmotion en AutiTravel

  AutiTravel is een handelsnaam van Stichting Het Buitenhof en is aangesloten bij een aantal brancheverenigingen en organisaties. Op alle vakanties van AutiTravel zijn de voorwaarden van deze brancheverenigingen en organisaties van toepassing. Klik hiervoor op  Brancheverenigingen en organisaties

  Betaling vakanties

  Vakanties voor mensen met een beperking kosten vaak meer dan vakanties voor mensen zonder een beperking. Dit heeft o.a. te maken met de begeleiding die noodzakelijk is om een vakantie veilig en vertrouwd te kunnen organiseren. Ondanks het feit dat wij werken met vrijwilligers die niet worden betaald voor hun tijd en enthousiaste inzet, worden wel kosten gemaakt. Denk maar eens aan het werven en trainen van deze vrijwilligers. Maar ook het feit dat  hun onkosten voor vervoer en verblijf tijdens de vakanties en activiteiten betaald dienen te worden. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan het reserveringsproces: we willen zeker zijn dat je de juiste begeleiding en zorg ontvangt die je nodig hebt. Ondanks het feit dat we veelal te maken hebben met groepsactiviteiten, willen we maatwerk leveren zodat de geboekte vakantie of dagtocht ook echt bij jouw wensen en behoeften aansluit.

  Veel van onze deelnemers hebben een WMO- of WLZ-indicatie. Stichting Het Buitenhof heeft een WTZi-beschikking: hiermee mogen wij begeleiding leveren voor de indicaties die afgegeven zijn vanuit de WMO of WLZ.

  De vakanties van Xmotion/AutiTravel (als onderdeel van Stichting Het Buitenhof) kunnen op de volgende manieren betaald worden:

  1. Vanuit eigen middelen

  2. Vanuit PGB

  3. Vanuit Zorg In Natura (ZIN)

  4. Vanuit fondsen

  Het PGB is een budget dat je toegekend krijgt om zelf je zorgverleners in te huren voor de zorg die je nodig hebt.

  ZIN, Zorg in Natura,  wil zeggen dat een zorginstelling zorg aan je verleent en de administratie regelt. Bij ZIN is de instelling altijd een door de gemeente/ zorgkantoor/ zorgverzekeraar/ gecontracteerde zorgverlener/ zorginstelling.

  Betalen vanuit Zorg in Natura

  Wanneer je zorg en begeleiding ontvangt van een zorgverlener middels Zorg In Natura, kunnen wij op jouw verzoek contact opnemen met je zorgverlener om de zorg en begeleiding over te nemen gedurende jouw vakantie. Wij sluiten vervolgens een raamovereenkomst in samenspraak met jouw zorgverlener af.   

  Betalen vanuit PGB

  Kosten die je niet vanuit PGB kunt betalen zijn: activiteiten, reserveringskosten, Calamiteitenfonds (vakanties naar het buitenland) en de reis- en/of annuleringsverzekering. Alle overige activiteiten zijn onder te  verdelen in:

  1. Begeleiding Groep (BG)

  2. Persoonlijke Verzorging (PV)

  3. Kort Verblijf (KV)

  Gemiddelde tarieven Begeleiding

  Begeleiding

  ZIN

  PGB

  Prijs per dagdeel Xmotion/ AutiTravel

  In overleg met zorginstelling

  37,50

  Per etmaal worden maximaal 3 dagdelen ingezet.

  Werkwijze

  Indien je (een deel) wilt betalen met PGB, dien je een

  1. Zorgovereenkomst in te vullen: we hebben alvast enkele gegevens voor jou ingevuld. Vul zelf onderdeel 1, 2, 4, 5, 7, 8 en 10 van de zorgovereenkomst in en stuur deze naar AutiTravel op.

  2. Zorgbeschrijving: dit is nieuw! Ook hier hebben we al enkele gegevens ingevuld. Zelf vul je jouw naam- en adresgegevens en onderdeel 2 in. Stuur deze dan ook ondertekend naar AutiTravel toe.

  Je kunt hier het volgende downloaden:

  1. Voorwoord bij zorgovereenkomst.doc

  2. zorgovereenkomst AutiTravel.pdf

  3. Zorgbeschrijving AutiTravel tbv website

  4. Invulinstructie Zorgovereenkomst met een zorginstelling AT.doc

  Voor beide formulieren (zorgovereenkomst en zorgbeschrijving) geldt dat AutiTravel/Stichting Het Buitenhof na ontvangst de formulieren ook ondertekent en de originelen per post aan je terugstuurt. Je dient er zelf voor zorgen dat je deze formulieren voorafgaand aan jouw vakantie aan het zorgkantoor of de SVB toestuurt, zodat zij de betaling vanuit PGB kunnen goedkeuren.

  Belangrijk: Na de reservering van jouw vakantie ontvang je een boekingsbevestiging/ factuur en informatie over de aanbetaling en restantbetaling:
  1) De aanbetaling dien je binnen 14 dagen te voldoen. 
  2) De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor het begin van jouw vakantie te worden voldaan.

  Direct na afloop van de vakantie ontvang je van AutiTravel/Het Buitenhof een factuur die doorgestuurd kan worden aan de SVB. Deze factuur voldoet aan de eisen van de zorgkantoren/SVB. Na betaling door de SVB aan AutiTravel/Het Buitenhof, storten wij het bedrag dat de SVB heeft betaald direct terug op jouw rekening.

  Het komt er dus op neer dat je de totale reissom in eerste instantie zelf betaalt (je bent hiervoor verantwoordelijk) en achteraf vergoed krijgt.

  Betalen vanuit fondsen

  Nederland kent diverse fondsen voor (financiële) hulp aan particulieren. Dien je aanvraag rechtstreeks in bij het betreffende fonds voordat je jouw vakantie boekt. Let wel: aanvragen nemen veelal veel tijd in beslag. Informeer daarom tijdig via websites van het fonds waarvan je gebruik wilt maken. Zoals:

  Betaling vakanties

  Vakanties voor mensen met een beperking kosten vaak meer dan vakanties voor mensen zonder een beperking. Dit heeft o.a. te maken met de begeleiding die noodzakelijk is om een vakantie veilig en vertrouwd te kunnen organiseren. Ondanks het feit dat wij werken met vrijwilligers die niet worden betaald voor hun tijd en enthousiaste inzet, worden wel kosten gemaakt. Denk maar eens aan het werven en trainen van deze vrijwilligers. Maar ook het feit dat  hun onkosten voor vervoer en verblijf tijdens de vakanties en activiteiten betaald dienen te worden. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan het reserveringsproces: we willen zeker zijn dat je de juiste begeleiding en zorg ontvangt die je nodig hebt. Ondanks het feit dat we veelal te maken hebben met groepsactiviteiten, willen we maatwerk leveren zodat de geboekte vakantie of dagtocht ook echt bij jouw wensen en behoeften aansluit.

  Veel van onze deelnemers hebben een WMO- of WLZ-indicatie. Stichting Het Buitenhof heeft een WTZi-beschikking: hiermee mogen wij begeleiding leveren voor de indicaties die afgegeven zijn vanuit de WMO of WLZ.

  De vakanties van Xmotion/AutiTravel (als onderdeel van Stichting Het Buitenhof) kunnen op de volgende manieren betaald worden:

  1. Vanuit eigen middelen

  2. Vanuit PGB

  3. Vanuit Zorg In Natura (ZIN)

  4. Vanuit fondsen

  Het PGB is een budget dat je toegekend krijgt om zelf je zorgverleners in te huren voor de zorg die je nodig hebt.

  ZIN, Zorg in Natura,  wil zeggen dat een zorginstelling zorg aan je verleent en de administratie regelt. Bij ZIN is de instelling altijd een door de gemeente/ zorgkantoor/ zorgverzekeraar/ gecontracteerde zorgverlener/ zorginstelling.

  Betalen vanuit Zorg in Natura

  Wanneer je zorg en begeleiding ontvangt van een zorgverlener middels Zorg In Natura, kunnen wij op jouw verzoek contact opnemen met je zorgverlener om de zorg en begeleiding over te nemen gedurende jouw vakantie. Wij sluiten vervolgens een raamovereenkomst in samenspraak met jouw zorgverlener af. 

  Betalen vanuit PGB

  Kosten die je niet vanuit PGB kunt betalen zijn: activiteiten, reserveringskosten, Calamiteitenfonds (vakanties naar het buitenland) en de reis- en/of annuleringsverzekering. Alle overige activiteiten zijn onder te  verdelen in:

  1. Begeleiding Groep (BG)

  2. Persoonlijke Verzorging (PV)

  3. Kort Verblijf (KV)

  Gemiddelde tarieven Begeleiding

  Begeleiding

  ZIN

  PGB

  Prijs per dagdeel Xmotion/ AutiTravel

  In overleg met zorginstelling

  37,50

  Per etmaal worden maximaal 3 dagdelen ingezet.

  Werkwijze

  Indien je (een deel) wilt betalen met PGB, dien je een

  1. Zorgovereenkomst in te vullen: we hebben alvast enkele gegevens voor jou ingevuld. Vul zelf onderdeel 1, 2, 4, 5, 7, 8 en 10 van de zorgovereenkomst in en stuur deze naar AutiTravel op.

  2. Zorgbeschrijving: dit is nieuw! Ook hier hebben we al enkele gegevens ingevuld. Zelf vul je jouw naam- en adresgegevens en onderdeel 2 in. Stuur deze dan ook ondertekend naar AutiTravel toe.

  Je kunt hier het volgende downloaden:

  1. Voorwoord bij zorgovereenkomst.doc

  2. zorgovereenkomst AutiTravel.pdf

  3. Zorgbeschrijving AutiTravel tbv website

  4. Invulinstructie Zorgovereenkomst met een zorginstelling AT.doc

  Voor beide formulieren (zorgovereenkomst en zorgbeschrijving) geldt dat AutiTravel/Stichting Het Buitenhof na ontvangst de formulieren ook ondertekent en de originelen per post aan je terugstuurt. Je dient er zelf voor zorgen dat je deze formulieren voorafgaand aan jouw vakantie aan het zorgkantoor of de SVB toestuurt, zodat zij de betaling vanuit PGB kunnen goedkeuren.

  Belangrijk: Na de reservering van jouw vakantie ontvang je een boekingsbevestiging/ factuur en informatie over de aanbetaling en restantbetaling:
  1) De aanbetaling dien je binnen 14 dagen te voldoen. 
  2) De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor het begin van jouw vakantie te worden voldaan.

  Direct na afloop van de vakantie ontvang je van AutiTravel/Het Buitenhof een factuur die doorgestuurd kan worden aan de SVB. Deze factuur voldoet aan de eisen van de zorgkantoren/SVB. Na betaling door de SVB aan AutiTravel/Het Buitenhof, storten wij het bedrag dat de SVB heeft betaald direct terug op jouw rekening.

  Het komt er dus op neer dat je de totale reissom in eerste instantie zelf betaalt (je bent hiervoor verantwoordelijk) en achteraf vergoed krijgt.

  Betalen vanuit fondsen

  Nederland kent diverse fondsen voor (financiële) hulp aan particulieren. Dien je aanvraag rechtstreeks in bij het betreffende fonds voordat je jouw vakantie boekt. Let wel: aanvragen nemen veelal veel tijd in beslag. Informeer daarom tijdig via websites van het fonds waarvan je gebruik wilt maken. Zoals:

   

   
  Copyright ©2016 Stichting Xmotion