Steenwijk

Aangeboden in samenwerking met AutiTravel

  Leeftijd: 18+  

Groepsgrootte:

max 4 deelnemers.
Wanneer: 12-08-17i t/m 18-08-17 Vol
Locatie: Steenwijk

Wandelen, uitstapjes, bootje varen, zwemmen.picknicken. Veel is mogelijk.Lekker relaxed in Steenwijk.

 • Omschrijving
 • Details
 • Verblijf
 • Niveau, Begeleiding
 • Boekingsinformatie
 • Betaling

Vertrek 12-08-2017
Terugkomst 18-08-2017
Beschikbaarheid beschikbaar
Reissom € 699,00
Annuleringsverzekering € 46,15
1 -persoonskamertoeslag niet beschikbaar

HET PROGRAMMA

Ter plaatse bespreken we met elkaar wat we gaan doen. We hebben een eigen 9-persoonsbusje, dus we kunnen mooie uitstapjes maken. Zo kunnen we een bezoek brengen aan het dorpje Giethoorn, wat “Hollands Venetië” wordt genoemd. Hier kunnen we rondwandelen en misschien een fluisterboot huren om een mooie boottocht te maken.  Daarnaast kunnen we naar een strandje gaan bij een meer om daar met elkaar te picknicken of we maken een wandeling door het bos. Ook kunnen we een museum bezoeken of naar een gezellig plaatsje gaan. We overleggen met elkaar welke uitstapjes we allemaal willen en kunnen ondernemen. Als we het een dagje wat rustiger aan willen doen, mogen we een duik nemen in het buitenzwembad van het naburige vakantie park de Eese, op 5 minuten loopafstand.  Of we brengen een middagje door in de schaduw van de bomen bij onze mooie vakantiebungalow.

KENNISMAKINGSBIJEENKOMST

Voorafgaand aan jouw vakantie organiseren wij een kennismakingsbijeenkomst op zaterdag 25 juni 2016 in Gouda. Hier kun je alvast kennismaken met de begeleiding en andere deelnemers. De coördinator van de vakantie geeft je dan alvast meer informatie over de vakantie. Ben je nog niet eerder met AutiTravel op vakantie geweest, dan heb je een kennismakingsgesprek met de coördinator. Ben je wel al eerder met ons op vakantie geweest, maar wil je toch graag een gesprek met de coördinator dan kun je dit aangeven bij aanmelding voor de bijeenkomst. De uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst volgt in mei.

Overige Informatie:

Aantal reizigers: Maximaal 4
Aantal begeleiders: Maximaal 2
Reisdocumenten: Geldig paspoort/Eur. Identiteitskaart


BUITENGOED FREDESHIEM

In de bossen bij Steenwijk ligt het mooie Buitengoed Fredeshiem. Verspreid over het landgoed, liggen een groepshotel, diverse bungalows en 2 groepsaccommodaties. Wij verblijven met ons groepje in een vrijstaande 6-persoonsbungalow, gelegen in het bos of aan de rand van een grote weide. Echt midden in de natuur dus!  

De bungalow heeft een knusse woonkamer met een zithoek met televisie, telefoon en een eettafel met 6 stoelen. Vanuit hier zijn er openslaande deuren naar een eigen terras met stoelen. In de open keuken zit een keramische kookplaat, een combi magnetron en een vaatwasser.  Er zijn drie 2-persoons slaapkamers met losse boxspring matrassen. Eén slaapkamer bevindt zich op de begane grond en 2 slaapkamers zijn op de eerste verdieping. De badkamer en een apart toilet bevinden  zich in deze bungalow ook beneden en de slaapkamers boven hebben bovendien een eigen wastafel. 

ALLE FACILITEITEN ONDER ELKAAR

BEGANE GROND:

 • 2 woongedeeltes met tv met kabelaansluiting, gashaard
 • Eetgedeelte met tafels en stoelen
 • Aparte tv-/Kinder-/Studeerkamer
 • Open keuken met 5-pits gasstel, combimagnetron, vaatwasser en koelkast
 • 2x 2-persoonskamer 1x 1-persoonskamer met bedstee, alle 3 met eigen badkamer en toilet

BOVEN:

 • 7x 2-persoonskamer, waarvan 5 met een eigen badkamer en toilet. De andere 2 kamers, delen een badkamer.


BUITEN:

 • Ruim terras met tuinmeubilair
 • Tafeltennistafel
 • Op het landgoed is een volleybalveld en grote speelweide voor sport en spel


NIVEAU

Deze vakantie is geschikt voor deelnemers  met autisme  van 18 jaar en ouder, met een gemiddeld of hoog niveau. Een deelnemer aan deze vakantie:

 • Woont onder (ambulante) begeleiding of zelfstandig
 • Is zelfstandig, kan zichzelf , evt met verbale aansturing,wassen en aankleden
 • Kan verbaal communiceren

Wat betekent dit functioneringsniveau.

18 jaar en ouder      Hoog niveau  Gemiddeld niveau  
Woonsituatie
  Je woont zelfstandig of met (ambulante) begeleiding Je hebt dagelijks begeleiding bij het wonen  
ADL     Volledig zelfstandig Je bent zelfstandig in ADL of hebt eventueel verbale aansturing nodig  
 Spraak/taal     Je kunt verbaal communiceren  Je kunt verbaal communiceren   
 Activiteiten     Je kunt meedenken over het programma en meewerken aan corvee  Je kunt meedenken over het programma en meewerken aan corvee   
 Groep     Je kunt functioneren in een groep en je bent (deels) in staat om 
jezelf te vermaken 
Je kunt functioneren in een groep  
 Begeleiding     1 begeleider op 3 of meer deelnemers  1 begeleider op 2 deelnemers   BEGELEIDING

Bij onze vakanties staat het gezamenlijk vakantie vieren voorop, maar met ruime aandacht voor de individuele behoefte. Daarom gaat er  op deze vakantie 1 begeleider mee per 2/3 deelnemers.

 

Een Xmotion/AutiTravel vakantie is een bijzondere vakantie voor bijzondere mensen. Daarom hanteren wij een aantal eigen huisregels.

1. Voorwaarden voor deelname aan een Xmotion/AutiTravel vakantie

1a Deelname

In een aantal gevallen is het noodzakelijk dat de deelnemer toestemming heeft van zijn/haar wettelijk vertegenwoordiger (ouders of begeleiders). De deelnemer machtigt Xmotion/AutiTravel automatisch om zo nodig informatie in te winnen bij derden (begeleiders, etc.)

1b Uitsluitingen

Indien daar aanleiding toe is behoudt Xmotion/AutiTravel zich het recht voor deelnemers niet te laten vertrekken of vervroegd naar huis te doen afreizen. Redenen kunnen zijn:

  • herhaald voorkomen van niet corrigeerbaar gedrag of psychoses, of onaangepast gedrag waardoor vakantieplezier van andere deelnemers vermindert of verdwijnt;
  • gedrag waardoor contacten met politie en justitie onvermijdelijk zijn;
  • onvolledige informatie op het Aanmeldingsformulier over gezondheid, beperking en medische begeleiding;
  • niet hebben voldaan van de financiële verplichtingen behorend bij de geboekte reis;
  • niet beschikken over de juiste grensdocumenten

Wanneer Xmotion/AutiTravel genoodzaakt is een deelnemer voortijdig naar huis te sturen, is zij ook genoodzaakt extra gemaakte kosten voor vervoer en begeleiding naar huis, aan de deelnemer of zijn wettelijk vertegenwoordiger door te belasten.

1c Herroepingsrecht

Wij attenderen je erop dat je bij boeking een definitieve overeenkomst aangaat. Je hebt na boeking geen herroepingsrecht.

1d Reiskeuze

De deelnemer (of zijn ouders/begeleiders) is verplicht bij de reiskeuze een goede afweging te maken of de reis wel past bij het lichamelijk, verstandelijk en/of psychisch vermogen van de deelnemer. Als daar bij Xmotion/AutiTravel gerede twijfel over bestaat, behoudt zij zich het recht voor om in overleg met de deelnemer en ouders/begeleiders de reiskeuze te wijzigen of de deelnemer niet toe te laten op een reis.

2. Aanmeldingsprocedure

2a Boeking

Een reis kan uitsluitend geboekt worden door het insturen (of invullen op onze website) van het officiële aanmeldingsformulier van Xmotion/AutiTravel. Er kan telefonisch of per mail een voorlopige boeking (optie)gemaakt worden. Pas na ontvangst van het aanmeldingsformulier wordt bekeken of de boeking bevestigd kan worden, afhankelijk van beschikbaarheid en geschiktheid van de reis. Indien aan beide voorwaarden is voldaan, wordt de aanmelding (of optie) omgezet in een definitieve boeking.Let op: Het kan voorkomen dat de coördinator van de vakantie naar aanleiding van de vragenlijst nog vragen heeft over de deelnemer. In dat geval neemt de coördinator contact op met de (ouders/verzorgers van de) deelnemer om een afspraak voor een huisbezoek te maken. Indien de coördinator naar aanleiding van de aanvullende informatie twijfels heeft over de deelname van de desbetreffende deelnemer aan de vakantie, dan wordt dit met AutiTravel en (ouders/verzorgers van) de deelnemer besproken. Gaat Xmotion/AutiTravel naar aanleiding hiervan over tot het annuleren van de vakantie voor de betreffende deelnemer, dan komen de kosten daarvan voor rekening van AutiTravel. Daarnaast zal de deelnemer natuurlijk een bericht met argumentatie voor de annulering door Xmotion/AutiTravel ontvangen. Overigens willen wij u erop wijzen dat dit slechts in enkele uitzonderlijke gevallen voorkomt.

2b Bevestiging en Betaling

Binnen 2 weken na de definitieve boeking ontvangt de deelnemer het volgende:

 • Schriftelijke bevestiging cq. factuur van de reservering
 • Na ontvangst van de factuur dient een aanbetaling te worden gedaan: 15% van de reissom + reserveringskosten + eventuele annuleringsverzekering. Dit bedrag dient binnen 14 dagen na ontvangst van de bevestiging door AutiTravel te zijn ontvangen;
 • Het restantbedrag dient uiterlijk 6 weken vóór vertrek door AutiTravel ontvangen te zijn.

2c Wet Toelating zorginstelling (WtZi)

Onze vakanties worden mede georganiseerd door AutiTravel, onderdeel van Stichting Het Buitenhof. Deze stichting heeft een WtZi-beschikking: hiermee mogen zij Begeleiding, Persoonlijke Zorg en Kortdurend Verblijf leveren voor de indicaties die zijn afgegeven vanuit WMO of WLZ. Indien je (een deel van de reissom wilt betalen vanuit PGB of ZIN, kijk dan voor meer informatie op de website www.autitravel.nl onder het tabblad “reizigers/ hoe boek je een vakantie”.

2d Reisdocumenten

Voor de vakanties geldt dat een paspoort of Europese identiteitskaart volstaat. De deelnemer is zelf verantwoordelijk voor geldige reisdocumenten.

2e Reisbescheiden

De deelnemer ontvangt via de mail een maand voor vertrek het "laatste vragen formulier”. Hier kan hij/zij de meest actuele informatie op vermelden welke voor een goede begeleiding van belang zijn. Circa 10 dagen voor vertrek ontvangt de deelnemer: reisbescheiden, deelnemerslijst/ aankomst- en vertrektijden(verschilt per reis), pakadvieslijst, verblijfsadressen en telefoonnummers.

3. Verzekeringen

3a Reis-, Bagage- en ongevallenverzekering

In de prijs van de vakanties is deze verzekering inbegrepen.Wij hebben speciale afspraken met Europeesche Verzekeringen gemaakt, die aansluiten op onze bijzondere doelgroep. Wij zijn verzekerd conform pakket “Comfort”. De risicovolle sporten zijn inclusief. Voor meer info: https://www.europeesche.nl/sites/default/files/downloads/014-01_11-14_avw_doorlopende_verzekering_voor_reizen.pdf

3b Annuleringsverzekering

De deelnemer kan bij boeking aangeven of hij een annuleringsverzekering wenst af te sluiten. Het annuleren van een reis kan alleen schriftelijk en ter attentie van Xmotion/AutiTravel. (Een vakantie kan NIET via de coördinator van de betreffende vakantie geannuleerd worden). Na ontvangst van de schriftelijke bevestiging wordt de reis geannuleerd. De kosten die wij hiervoor in rekening brengen zijn conform de ANVR Consumentenvoorwaaden. Dit betekent dus voor de deelnemers dat er kosten verbonden zijn aan de annulering. 
Per 1 april zijn de ANVR reisvoorwaarden gewijzigd: de ANVR laat het aan de reisorganisator over om aanuleringsvoorwaarden te bepalen. Dat betekent dat wij die voorwaarden letterlijk moeten benoemen:

·         * bij annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;

·        *  bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;

·         * bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;

·        *  bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;

·         * bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;

·        *  bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;

·         * bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom

4. Reserveringskosten

Wij berekenen per boeking € 20,00 reserveringskosten.

5. Dossier

Xmotion/AutiTravel maakt gebruik van een boekingssysteem waarin wij de contactgegevens van onze deelnemers bijhouden. Tevens houden wij in dit systeem bij welke vakanties een deelnemer geboekt heeft en hoe deze vakanties verlopen zijn. De coördinator van de vakantie koppelt na afloop van de vakantie aan u en Xmotion/AutiTravel terug hoe de vakantie verlopen is. Deze informatie gebruikt Xmotion/AutiTravel om de deelnemer in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn en een goed advies te kunnen geven ten aanzien van onze vakanties. Door bij ons een vakantie te boeken, stemt de deelnemer ermee in dat wij dit dossier bijhouden.

6. Begeleiding

Per vakantie staat aangegeven welke begeleiding een deelnemer kan verwachten. De begeleiding varieert van 1 op 1 à 2 tot 1 begeleider op 3 deelnemers. Afhankelijk van het aantal deelnemers en het niveau van de deelnemers zal het aantal begeleiders bepaald worden.Daarnaast is per vakantie 1 coördinator aanwezig.Voorafgaand aan de vakantie zal de coördinator indien nodig contact met (de thuissituatie van) de deelnemer hebben.De vrijwilligers die de vakanties begeleiden, zijn allen enthousiaste vrijwilligers die vaak door hun opleiding,werk of ervaring in de privésituatie goed bekend zijn met autisme. Daarnaast hanteren wij een uitgebreid selectie- en screeningsbeleid van vrijwilligers.Alle begeleiders dienen een Verklaring Omtrent Gedrag in te leveren. Tevens ontvangen de vrijwilligers verschillende trainingen.

7. Definitieve doorgang

Per reis wordt een minimaal en maximaal aantal deelnemers vermeld. Indien minder deelnemers hebben geboekt dan dat wordt vermeld, behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren en de deelnemers een alternatief aan te bieden. Indien dit het geval is ontvangt de deelnemers hierover uiterlijk 21 dagen voor vertrek bericht.

8. Kwaliteitsbeheer

Vanzelfsprekend doen wij er alles aan om onze reizen tot volle tevredenheid uit te voeren. Indien de deelnemers tijdens de reis een onvolkomenheid constateert,meldt hij zijn klacht direct bij de begeleiding, zodat men tijdig of direct een oplossing kan bieden. Als de klacht door de begeleider niet naar tevredenheid wordt opgelost, verzoeken wij de deelnemers direct contact op te nemen met ons noodnummer. Wij staan 24 uur per dag voor onze deelnemers klaar! Mocht de klacht noch door onze begeleider noch middels ons noodnummer naar wens zijn opgelost, dient de deelnemer samen met de begeleider een officieel klachtenformulier in te vullen, welke binnen één maand na terugkomst van de vakantie ingediend kan worden.Een klacht die niet tijdig wordt ingediend, kan niet in behandeling worden genomen, zie artikel 20, lid 2 van de ANVR_Reisvoorwaarden

Wat je nog meer moet weten

Diëten

Diëten kunnen bij Xmotion/AutiTravel opgegeven worden. Hier zal op de plaats van bestemming zoveel mogelijk rekening mee gehouden worden.Wij kunnen het dieet echter niet garanderen.Eventuele meerkosten voor het aangevraagde dieet worden aan je doorberekend.

1-persoonskamer

Een deelnemer heeft alleen recht op een 1-persoonskamer indien hij/zij deze boekt en de toeslag hiervoor betaalt. In alle andere gevallen deelt hij/zij een kamer met één of meer reiziger(s).

Twee- of meerpersoonskamer

Het kan voorkomen dat een deelnemer, samen met een medereiziger, slaapt in een lits-jumeaux. Dit is één bed met aparte matrassen en dekens, maar wel in één ombouw.

Reissom

De gepubliceerde reissom is gebaseerd op de prijzen, heffingen en belastingen zoals deze bij de reisorganisator bekend waren ten tijde van publicatie en onder voorbehoud van kennelijke fouten en vergissingen.

INBEGREPEN in de reissom bij alle reizen:

 • Alle overnachtingen en maaltijden 
 • Alle consumpties in de accommodatie ( Tijdens huttentochten consumptie bij de maaltijden en aangegeven eventuele extra consumpties)
 • Vervoer van de opstapplaats naar de bestemming v.v. (in het geval van vakantie naar het buitenland)
 • Kosten voor Reisbegeleiding
 • Excursiegeld voor uitstapjes en activiteiten
 • Reis-, bagage- en ongevallenverzekering“Comfort” van Europeesche Verzekeringen
 • Bijdrage Calamiteitenfonds

NIET INBEGREPEN in de reissom:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Extra consumpties en uitstapjes
 • Annuleringsverzekering

Vervoerskosten

De brandstofprijzen zijn de laatste jaren sterk in beweging. De prijzen in deze brochure zijn gebaseerd op de situatie per 15 november 2015. Door de schommeling in deze brandstofprijzen is AutiTravel genoodzaakt enig voorbehoud te maken voor de in deze brochure vermelde prijzen.Indien brandstofprijzen in de loop van 2016 excessief gaan stijgen zien wij ons genoodzaakt het prijsverschil aan je door te belasten conform ANVR Reisvoorwaarden artikel 8.

Wijzigingskosten.

Het kan voorkomen dat je een wijziging wilt aan brengen in je reservering, bijvoorbeeld van opstapplaats, vertrekdatum of naam. In deze gevallen berekenen wij € 27,00 administratiekosten, naast de eventuele kosten die worden berekend conform ANVR-reisvoorwaarden of in rekening worden gebracht door onze leverancier. 

ANVR, SGR, Calamiteitenfonds, NBAV

Onze vakanties worden mede georganiseerd door AutiTravel, onderdeel van Stichting Het Buitenhof. Stichting Het Buitenhof is aangesloten bij: 
* De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen; ANVR. Dat betekent dat elke reis die wij hebben georganiseerd met AutiTravel valt onder de ANVR-Reisvoorwaarden. Alle informatie m.b.t. deze voorwaarden kun je lezen op www.anvr.nl of zijn op aanvraag beschikbaar
* Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Alle vakanties die wij hebben georganiseerd met AutiTravel vallen binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat je als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis: 
- (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren; 
- De noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren;
Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. 
* Stichting Garantiefonds Reisgelden; SGR. Alle reizen welke gepubliceerd staan in deze brochure vallen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis. 
* Nederlandse Branchevereniging voor Aangepaste Vakanties; NBAV. Leden van de NBAV worden getoetst aan de keurmerkcriteria kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid.

 AutiTravel werkt samen in de organisatie van de kampen met Xmotion. Autitravel regelt de financieele afhandeling met klanten en leveranciers namens Stichting X

PDF Inschrijfformulier Zomer 2016 Xmotion en AutiTravel

AutiTravel is een handelsnaam van Stichting Het Buitenhof en is aangesloten bij een aantal brancheverenigingen en organisaties. Op alle vakanties van AutiTravel zijn de voorwaarden van deze brancheverenigingen en organisaties van toepassing. Klik hiervoor op  Brancheverenigingen en organisaties.

Betaling vakanties

Vakanties voor mensen met een beperking kosten vaak meer dan vakanties voor mensen zonder een beperking. Dit heeft o.a. te maken met de begeleiding die noodzakelijk is om een vakantie veilig en vertrouwd te kunnen organiseren. Ondanks het feit dat wij werken met vrijwilligers die niet worden betaald voor hun tijd en enthousiaste inzet, worden wel kosten gemaakt. Denk maar eens aan het werven en trainen van deze vrijwilligers. Maar ook het feit dat  hun onkosten voor vervoer en verblijf tijdens de vakanties en activiteiten betaald dienen te worden. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan het reserveringsproces: we willen zeker zijn dat je de juiste begeleiding en zorg ontvangt die je nodig hebt. Ondanks het feit dat we veelal te maken hebben met groepsactiviteiten, willen we maatwerk leveren zodat de geboekte vakantie of dagtocht ook echt bij jouw wensen en behoeften aansluit.

Veel van onze deelnemers hebben een WMO- of WLZ-indicatie. Stichting Het Buitenhof heeft een WTZi-beschikking: hiermee mogen wij begeleiding leveren voor de indicaties die afgegeven zijn vanuit de WMO of WLZ.

 

De vakanties van Xmotion/AutiTravel (als onderdeel van Stichting Het Buitenhof) kunnen op de volgende manieren betaald worden:

 1. Vanuit eigen middelen

 2. Vanuit PGB

 3. Vanuit Zorg In Natura (ZIN)

 4. Vanuit fondsen

Het PGB is een budget dat je toegekend krijgt om zelf je zorgverleners in te huren voor de zorg die je nodig hebt.

ZIN, Zorg in Natura,  wil zeggen dat een zorginstelling zorg aan je verleent en de administratie regelt. Bij ZIN is de instelling altijd een door de gemeente/ zorgkantoor/ zorgverzekeraar/ gecontracteerde zorgverlener/ zorginstelling.

Betalen vanuit Zorg in Natura

Wanneer je zorg en begeleiding ontvangt van een zorgverlener middels Zorg In Natura, kunnen wij op jouw verzoek contact opnemen met je zorgverlener om de zorg en begeleiding over te nemen gedurende jouw vakantie. Wij sluiten vervolgens een raamovereenkomst in samenspraak met jouw zorgverlener af. Hier lees je er meer over. Zorginstelling die hier meer over willen weten, klikken hier.  

Betalen vanuit PGB

Kosten die je niet vanuit PGB kunt betalen zijn: activiteiten, reserveringskosten, Calamiteitenfonds (vakanties naar het buitenland) en de reis- en/of annuleringsverzekering. Alle overige activiteiten zijn onder te  verdelen in:

 1. Begeleiding Groep (BG) of Begeleiding individueel

 2. Persoonlijke Verzorging (PV)

 3. Kort Verblijf (KV)

Gemiddelde tarieven Begeleiding

Begeleiding

ZIN

PGB

Prijs per dagdeel Xmotion/ AutiTravel

In overleg met zorginstelling

37,50

Per etmaal worden maximaal 3 dagdelen ingezet.

Werkwijze

Indien je (een deel) wilt betalen met PGB, dien je een

 1. Zorgovereenkomst in te vullen: we hebben alvast enkele gegevens voor jou ingevuld. Vul zelf onderdeel 1, 2, 4, 5, 7, 8 en 10 van de zorgovereenkomst in en stuur deze naar AutiTravel op.

 2. Zorgbeschrijving: dit is nieuw! Ook hier hebben we al enkele gegevens ingevuld. Zelf vul je jouw naam- en adresgegevens en onderdeel 2 in. Stuur deze dan ook ondertekend naar AutiTravel toe.

Je kunt hier het volgende downloaden:

1. Voorwoord bij zorgovereenkomst.doc

2. zorgovereenkomst AutiTravel.pdf

3. Zorgbeschrijving AutiTravel tbv website

4. Invulinstructie Zorgovereenkomst met een zorginstelling AT.doc

Voor beide formulieren (zorgovereenkomst en zorgbeschrijving) geldt dat AutiTravel/Stichting Het Buitenhof na ontvangst de formulieren ook ondertekent en de originelen per post aan je terugstuurt. Je dient er zelf voor zorgen dat je deze formulieren voorafgaand aan jouw vakantie aan het zorgkantoor of de SVB toestuurt, zodat zij de betaling vanuit PGB kunnen goedkeuren.

Belangrijk: Na de reservering van jouw vakantie ontvang je een boekingsbevestiging/ factuur en informatie over de aanbetaling en restantbetaling:
1) De aanbetaling dien je binnen 14 dagen te voldoen. 
2) De restantbetaling dient uiterlijk 6 weken voor het begin van jouw vakantie te worden voldaan.

Direct na afloop van de vakantie ontvang je van AutiTravel/Het Buitenhof een factuur die doorgestuurd kan worden aan de SVB. Deze factuur voldoet aan de eisen van de zorgkantoren/SVB. Na betaling door de SVB aan AutiTravel/Het Buitenhof, storten wij het bedrag dat de SVB heeft betaald direct terug op jouw rekening.

Het komt er dus op neer dat je de totale reissom in eerste instantie zelf betaalt (je bent hiervoor verantwoordelijk) en achteraf vergoed krijgt.

Betalen vanuit fondsen

Nederland kent diverse fondsen voor (financiële) hulp aan particulieren. Dien je aanvraag rechtstreeks in bij het betreffende fonds voordat je jouw vakantie boekt. Let wel: aanvragen nemen veelal veel tijd in beslag. Informeer daarom tijdig via websites van het fonds waarvan je gebruik wilt maken. Zoals:

 
Copyright ©2016 Stichting Xmotion